Cactussen en andere vetplanten
Boek

Cactussen en andere vetplanten ([2018])/ Emma Sibley, fotografie: Adam Laycock ; vertaling: Astrid de Vreede

Informatie in woord en beeld over de zestig populairste soorten cactussen en vetplanten voor in huis, met de benodigde gegevens over hun standplaats, waterbehoefte, soort pot en snoei.

Recensie

Fris ogende, duidelijk gedrukte uitgave over cactussen en vetplanten van een binnenhuisarchitecte annex eigenares van een bedrijf in glazen flessen met kamerplanten. Zij geeft eerst summiere algemene informatie over de kenmerken van cactussen en vetplanten en ook over de aankoop, verzorging en vermeerdering ervan. Daarna volgen plantenkarakteristieken van de zestig populairste soorten voor in huis, met de benodigde gegevens over hun standplaats, waterbehoefte, soort pot en snoei. Bij diverse soorten staan ook gegevens over vermeerdering en bloei en extra aandachtspunten. Bij elke plant staat een duidelijke kleurenfoto van gemiddelde kwaliteit. Het gecombineerde onderwerps- en plantenregister en het beknopte verklarende woordenlijstje zijn handig. Het vierkante boekje bevat ook een korte lijst van de Engelse leveranciers die de afgebeelde planten en potten beschikbaar hebben gesteld. Een actuele aanvulling op het aanbod boeken over kamerplanten. Ook al geschikt voor hen die aan de hernieuwde trend mee willen doen om het interieur met cactussen en/of vetplanten te verlevendigen, maar geen ervaring met kamerplanten hebben.

Specificaties

Nederlands | 9789022334058 | 143 pagina's

Titel Cactussen en andere vetplanten
Auteur Emma Sibley
Secundaire auteur Adam Laycock ; Astrid de Vreede
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : M-Books, [2018]
Overige gegevens 143 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Met register - Vertaling van: The little book of cacti and other succulents. - Quadrille Publishing, (c)2017
ISBN 9789022334058
PPN 416495338
Rubriekscode 637.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cactussen ; Vetplanten
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Cactussen