Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
50 (te) gekke dingen die dieren doen
Boek

50 (te) gekke dingen die dieren doen bizarre en verbazingwekkende weetjes ([2017])/ geschreven door Tricia Martineau Wagner, geïllustreerd door Carles Ballesteros ; vertaling [uit het Engels]: Susanne Castermans-Nelleke

Hoe maakt een giraffe zijn oren schoon? En wist je dat flamingo's met hun kop ondersteboven eten? Vierkante uitgave met vijftig dierenweetjes en paginagrote gestileerde illustraties in kleur. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe maakt een giraffe zijn oren schoon? En wist je dat het eten van de reuzeninktvis eerst langs zijn hersenen komt voordat het in zijn maag verdwijnt? In dit stevige vierkante boek staat een uiteenlopende verzameling van vijftig bijzondere dieren en hun excentrieke manieren. Ook is er bijvoorbeeld aandacht voor de manier waarop de luie koekoek zijn eieren in andermans nest legt en hoe de mannetjespinguïn stenen aanbiedt aan de vrouwtjespinguïn. Per hoofdstuk, er zijn er vijftig, staat telkens op de rechterpagina één specifieke eigenschap centraal. Elk hoofdstuk heeft een voor kinderen intrigerende titel zoals flossende vissen, beerbuik en slurfspelen. Onder een inleidende tekst (grote letter) staat in een iets kleiner lettertype meer informatie over het dier. De feitjes zijn amusant en zullen kinderen aanspreken. De gestileerde kleurenillustraties op de linkerpagina's zijn grafisch van stijl en ogen ietwat sober. Het taalgebruik is vrij goed afgestemd op de doelgroep. Wel lastige woorden als parasieten en plantennectar. Het is lastig om een bepaald dier op te zoeken, er is geen register en de weliswaar nieuwsgierig makende hoofdstuktitels helpen daar ook niet bij. Maar de weetjes zijn leuk en interessant. Geschikt om voor te lezen of om zelf te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021565927 | 103 pagina's

Titel 50 (te) gekke dingen die dieren doen : bizarre en verbazingwekkende weetjes
Uniforme titel Vijftig te gekke dingen die dieren doen
Auteur Tricia Martineau Wagner
Secundaire auteur Carles Ballesteros ; Susanne Castermans-Nelleke
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2017]
Overige gegevens 103 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: 50 wacky things animals do. - Lake Forest : Quarto Publishing Group USA Inc., (c)2017
ISBN 9789021565927
PPN 409176222
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden