Deepwater Horizon
DVD

Deepwater Horizon ([2017])/ directed by Peter Berg

Wanneer door het falen van de veiligheidsmechanismen het olieplatform Deepwater Horizon in een gigantische vuurbal verandert proberen elektricien Mike en zijn collega's het leven van 126 bemanningsleden te redden.

Aanwezigheid

Recensie

Rampenfilm van Peter Berg (Patriots day; Welcome to the jungle) met een ensemblecast waarin onder meer Mark Wahlberg (Daddy's home; Ted), Kurt Russell en Kate Hudson. Het verhaal is geïnspireerd op de brand en daarop volgende explosie van het BP-boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico, april 2010. Technicus Mike (Wahlberg) en zijn collega's worden door de bedrijfsleiding onder druk gezet om snel resultaat te bereiken, ten koste van de veiligheidsprocedures. Wanneer het misgaat, ontstaat er een grote oliestroom, waardoor het platform in een brandende fakkel verandert en de bemanning moet vechten voor hun leven. De recensenten geven 3-4 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 29-9-'16): '(...) Regisseur Peter Berg brengt dat op een spannende manier in beeld. Anders dan in veel van zijn eerdere films houdt de cineast daarbij dit keer het heldendom van zijn personages binnen de perken. Sentimentele valkuilen ontwijkt hij al even behendig. De ramp zelf wint daardoor alleen maar aan impact.' Genomineerd voor twee Oscars, een BAFTA en een Annie.

Specificaties

Engels | 5412370812605

Titel Deepwater Horizon
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Berg ; Kurt Russell ; Mark Wahlberg ; John Malkovich
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Home Video, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 103 min,) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Dylan O'Brien and Kate Hudson. - Engels gesproken, ondertiteld in Nederlands of Engels - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016 - Bevat ook: Captain of the rig: Peter Berg ; The fury of the rig
ISBN 5412370812605
PPN 408947667
Genre avonturenroman - thriller
Thematrefwoord Olieverontreiniging
Taal Engels