Brug naar de hemel
Boek

Brug naar de hemel (2017)/ Ken Follett, vertaling [uit het Engels]: Ans van der Graaff en Jan Smit

Aan de hand van vier personages, onder wie een bouwmeester die de 12e eeuwse gotische kathedraal van Kingsbridge wil restaureren, wordt een beeld gegeven van het politieke, sociale en godsdienstige leven in het 14e eeuwse Engeland.

Aanwezigheid

Recensie

In het fictieve stadje Kingsbridge in Engeland zijn vier kinderen in 1327 toevallig getuige van twee moorden. Daardoor groeit een hechte band voor het leven tussen de onafhankelijke Caris, dochter van een wolhandelaar, die omdat vrouwen geen dokter mogen worden vroedvrouw wordt, de broers Merthin en Ralph, zonen van een arme edelman, van wie de eerste van timmerman een belangrijke bouwer wordt, de tweede een brute krijgsman, en ten slotte de praktische Gwenda, dochter van een arme dagloner, die een onmogelijke liefde koestert voor de rijke Wulfric. Hun leven en liefdes ontwikkelen zich tegen de achtergrond van de herbouw van kathedraal en brug. De Welshe auteur (1949) schreef romans en thrillers, maar is het bekendst door 'De kathedraal' (later 'Pilaren van de aarde' getiteld), waarop dit min of meer een vervolg is: het speelt in dezelfde stad, met nakomelingen van enkele hoofdpersonen. Deze goed vertaalde, maar onpraktisch dikke roman (1102 pagina's) leest als een trein en geeft een kleurrijk en levendig beeld van het veertiende-eeuwse leven. Verfilmd als tv-serie (2012).

Specificaties

Nederlands | 9789022575185 | 1102 pagina's

Titel Brug naar de hemel
Auteur Ken Follett
Secundaire auteur Ans van der Graaff
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, 2017
Overige gegevens 1102 pagina's - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: In de schaduw van de kathedraal worden vier levens voor altijd met elkaar verbonden - 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf/Unieboek, 2007 - Vertaling van: World without end . - Londen : Macmillan, 2007 - Vervolg op: Pilaren van de aarde
ISBN 9789022575185
PPN 410913049
Genre historische roman
Thematrefwoord Engeland; 14e eeuw
Taal Nederlands