Drukke bever
Boek

Drukke bever (april 2017)/ Nicholas Oldland, concept en illustraties: Nicholas Oldland ; vertaling [uit het Engels]: Aag Vernelen

Bever is druk. Hij denkt niet na. Hij maakt een troep van het bos. Het gaat mis. Dit moet anders! Bever gaat helpen. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bever is een druk baasje dat niet altijd goed nadenkt. Zijn dammen lekken, hij maakt een troep van het woud en let niet op zijn medebewoners. Op een dag valt er een boom op hem. Hij belandt in het ziekenhuis, kan niets maar heeft wel tijd om na te denken en beseft dat hij zijn leven moet veranderen. Eenmaal thuis maakt hij een nieuwe start. Dat gaat niet vanzelf, maar wanneer hij het goed heeft gemaakt met de andere dieren, zijn lekkende dammen repareert en alle rommel in het woud opruimt is iedereen weer blij. Herkenbaar boek voor kleuters waarin duidelijk wordt dat druk gedrag tot problemen kan leiden, het altijd goed is om na te denken en het goed te maken met anderen wanneer je die pijn hebt gedaan. Dit wordt herkenbaar verwoord en in beeld gebracht. De humoristische, eenvoudige kleurenillustraties zijn duidelijk en laten de emoties van de dieren zien. Deeltje uit de serie 'In het wilde woud'* met achterin zes pagina's met vragen over het verhaal. Geschikt om voor te lezen en impulsiviteit te bespreken. Eerder verschenen 'Durf Eland!' en 'Grote Beer'**. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461316110

Titel Drukke bever
Auteur Nicholas Oldland
Secundaire auteur Aag Vernelen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Van Halewyck, april 2017
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1ste en 2de leerjaar/groep 3-4 - Vertaling van: The busy beaver. - Toronto, Canada : Kids Can Press Ltd., (c)2011. - (Life in the wild)
ISBN 9789461316110
PPN 410695149
Thematrefwoord Hulpvaardigheid ; Bevers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

In het wilde woud
Boek

In het wilde woud (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Nicholas Oldland