Naar de top
Boek

Naar de top (april 2017)/ Nicholas Oldland, concept en illustraties: Nicholas Oldland ; vertaling [uit het Engels]: Aag Vernelen

Eland, Bever en Beer klimmen een berg op. Ze maken er een wedstrijd van. Maar Eland valt en Beer ook. Kan Bever ze redden? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eland, Bever en Beer gaan op een dag op weg naar een berg. Een gevaarlijke tocht, maar, door samen te werken, bereiken ze de voet van de berg. Dan besluiten ze om er een wedstrijd van te maken: wie het eerst bij de top is. Maar Eland valt van het pad in het ravijn en kan zich nog net vasthouden aan een boomtak. Beer wil hem helpen maar glijdt ook weg en wordt door Eland gered. Bever slaagt erin van een boomstam een trap te maken en zijn twee vrienden te redden. Vierkante uitgave, deel uit de serie 'In het wilde woud'*, gechreven op niveau AVI-E3, dus voor kinderen aan het eind van groep 3. Niet altijd is de woordkeuze geslaagd. Het verhaal is goed opgebouwd en de moraal (het verhaal wordt omschreven als een fabel) dat samenwerken beter is dan willen winnen wordt goed uitgewerkt en ligt er niet te dik bovenop. Het verhaal nodigt uit om over het thema te filosoferen. Achter in het boek zijn opdrachten opgenomen die hierbij gebruikt kunnen worden. De vaak paginavullende, sfeervolle illustraties in zachte kleuren olgen het verhaal goed. Een aardig, aantrekkelijk uitgevoerd eersteleesboekje. Eerder verschenen 'Durf Eland!' en 'Grote Beer'**. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461316127

Titel Naar de top
Auteur Nicholas Oldland
Secundaire auteur Aag Vernelen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Van Halewyck, april 2017
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1ste en 2de leerjaar/groep 3-4 - Vertaling van: Walk on the wild side. - Toronto, Canada : Kids Can Press Ltd., (c)2015. - (Life in the wild)
ISBN 9789461316127
PPN 410694975
Thematrefwoord Vriendschap ; Wedstrijden ; Hulpvaardigheid ; Dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

In het wilde woud
Boek

In het wilde woud (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Nicholas Oldland