Samen sterk
Boek

Samen sterk (april 2017)/ Nicholas Oldland, concept en illustraties: Nicholas Oldland ; vertaling [uit het Engels]: Aag Vernelen

Bever, Beer en Eland varen met een boot. Maar ze zijn het niet eens. Dat gaat mis. De boot slaat om. Wat nu? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bever, Beer en Eland zijn beste vrienden. Maar ze zijn het niet vaak eens. Vandaag varen ze samen in een bootje. Maar doordat ze allemaal willen sturen, slaat de boot om. En doordat ze allemaal links willen roeien, varen ze rondjes. Uiteindelijk gaat het zo mis dat de vrienden via een waterval op een rots terechtkomen, midden in het water. Ze moeten hulp halen. Maar hoe, daar zijn ze het ook niet over eens. Gelukkig bedenken ze dan: we moeten het samen doen. En uiteindelijk, door een goede samenwerking, komen ze veilig aan op het land. Deze aantrekkelijke, vierkante, stevig gebonden uitgave is rijk geïllustreerd met veelal paginavullende vrolijke tekeningen in dezelfde kleurstelling (veel zachte tinten grijs, groen en blauw) op een witte achtergrond. De tekst voor beginnende lezers staat met een dikgedrukte letter verspreid over de pagina en is goed leesbaar. Er wordt gebruikgemaakt van hoofdletters, leestekens en elke zin begint op een nieuwe regel. AVI-E3. Achterin nog zeven opdrachten bij het verhaal onder andere over de volgorde en een samenwerkingsopdracht voor vrienden. Het boekje maakt deel uit van de serie 'In het wilde woud'*. Eerder verschenen 'Durf Eland!' en 'Grote Beer'**. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461316103

Titel Samen sterk
Auteur Nicholas Oldland
Secundaire auteur Aag Vernelen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Van Halewyck, april 2017
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1ste en 2de leerjaar/groep 3-4 - Vertaling van: Up the creek. - Toronto, Canada : Kids Can Press Ltd., (c)2013. - (Life in the wild)
ISBN 9789461316103
PPN 410694959
Thematrefwoord Vriendschap ; Ruzies ; Dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

In het wilde woud
Boek

In het wilde woud (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Nicholas Oldland