Het ellendige eerste boek
Boek

Het ellendige eerste boek ([2017])/ vertaald [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp, met tekeningen van Brett Helquist

De ouders van Violet, Claus en Roosje Baudelaire komen om bij een brand. Ze komen bij graaf Olaf in huis, die een harteloze schurk blijkt te zijn en achter hun fortuin aan zit. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een fantasieverhaal over twee zusjes en een broertje die door allerlei rampen worden achtervolgd. Op de achterflap wordt gewaarschuwd dat het een onplezierig verhaal is, zodat je het meteen kunt wegleggen. Ga je de uitdaging aan, dan lees je dat het boek niet alleen niet goed afloopt (anders geen stof voor vervolg, want dit is het eerste deel van een meer dan tiendelige serie*), maar niet eens goed begint en dat er tussendoor ook weinig goeds gebeurt. De complete uitdaging om je te laten meeslepen door een vlot verteld, goed geschreven en spannend verhaal, met levendige dialogen en opgebouwd uit (uiteraard) 13 hoofdstukjes. Begrijpelijk taalgebruik met 'en passant' uitleg van moeilijker gekozen benamingen als afstandelijk, letterlijk-figuurlijk, in loco parentis en eerste indrukken. Gemoedstoestanden worden uitgelegd, goede karaktertekening. Elk hoofdstuk begint met een eng aandoende fijne potloodtekening, passend bij de tekst; serie-omslag. In 2004 verfilmd met Jim Carrey in de hoofdrol. Sinds 2017 is op Netflix de serie 'A series of unfortunate events' te zien, die is gebaseerd op de boeken. Zelfstandig te lezen deel voor fantasy-liefhebbers vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401444637 | 151 pagina's

Titel Het ellendige eerste boek
Auteur Lemony Snicket
Secundaire auteur Huberte Vriesendorp ; Brett Helquist
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 151 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The bad beginning. - New York : HarperCollins Children's Books, 1999. - (A series of unfortunate events ; bk. 1) - Oorspronkelijke titel: Het bittere begin. - Amsterdam : Ploegsma, (c)2001. - (Ellendige avonturen ; b. 1)
ISBN 9789401444637
PPN 410848883
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Weeskinderen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen
Boek

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen (2017-...)

vol. 1
Uitgeleend
Lemony Snicket