Beauty and the beast
DVD

Beauty and the beast ([2017])/ directed by Bill Condon

Om haar vader te redden levert Belle zich over aan een groot beest. Het beest blijkt echter een betoverde prins te zijn. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Live-action-versie van de Disneyklassieker uit 1991, geregisseerd door Bill Condon met in de hoofdrollen Emma Watson (Harry Potter) en Dan Stevens. Het verhaal is grotendeels hetzelfde gebleven. Belle is een intelligente en onafhankelijke jonge vrouw die graag boeken leest. Wanneer haar vader een roos voor haar plukt in de tuin van het nabijgelegen kasteel, wordt hij gevangengenomen door een woest beest. Het beest staat toe dat Belle de plaats van haar vader inneemt en ze komt op het kasteel wonen. Daar blijkt dat het beest een vervloekte prins is, en zijn personeel is veranderd in meubels en keukenattributen. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 30-3-'17) schrijft dat de aandacht voor het feministische en homoseksuele element van de film nogal overdreven is: '(...) En toch werkt Beauty and the Beast. Juist als opgewarmde oude hap is het prima te verteren. (...) Watson weet wijsneus Belle sympathiek te maken, de romance met het beest is - ja, echt - geloofwaardig. Wanneer ze dansen, Belle en haar beest (of het bestek), kan het allemaal niet lang genoeg duren. (...) voor nostalgici die zich ouderwets willen verliezen in prinsessendromen. (...)' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418510336

Titel Beauty and the beast
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bill Condon ; Emma Watson ; Dan Stevens ; Kevin Kline
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (129 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Emma Watson, Dan Stevens, Kevin Kline, Luke Evans. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2017
ISBN 8717418510336
PPN 410934674
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels