Ssst... Beertje slaapt
Boek

Ssst... Beertje slaapt een kartonboek vol geluid ([2017])/ illustraties: Surya Sajnani

Een jong beertje in het bos wil slapen. Maar dat lukt niet als de uil, de krekel, de poes en de hond geluid blijven maken. Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in zwart-wit en steunkleur blauw. Met halfronde tabs met geluidsknoppen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Een jong beertje in het bos wil slapen. Dat gaat niet als de andere dieren geluid blijven maken. Klein vierkant hardkartonnen prentenboek met vijf geluidsknoppen. De tekst kent een prettig ritme: de verteller spreekt eerst een dier aan ('Ssst uil, niet roepen.') en benoemt en herhaalt dan waarom de dieren stil moeten zijn ('Beertje wil slapen.') Via de geluidsknop, die is verwerkt in de halfronde tabs aan de rechterkant, hoort de lezer het geluid van een uil. Zo ontstaat een koppeling tussen het dier, de naam van de dierenroep en het geluid dat erbij hoort. De combinatie van een ontkenning (niet tjirpen) en toch het dierengeluid horen, zorgt voor een grappige, ondeugende sfeer. Ook in de vormgeving zit een tegenstelling die prikkelt. Het omslag is wit met een lijntekening van Beertje; de blauwe steunkleur is voor de titel en accenten in de tekening. De spreads in het boekje hebben juist een zwarte achtergrond (nacht). Hier zijn de dieren en de letters wit, en vallen de blauwe elementen ondanks de donkere omgeving toch op. De eenvoudig getekende dieren hebben ieder ook nog een eigen patroon. Erg leuk prentenboekje voor dreumesen. De batterijen en aan/uit-knop zijn verwerkt in het verdikte achterplat. Tegelijkertijd verscheen ook 'Aan de kant! Waar is de brand?'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021677705

Titel Ssst... Beertje slaapt : een kartonboek vol geluid
Auteur Surya Sajnani
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2017]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Op omslag: Wee gallery® - Vertaling van: Hush... little bear is sleeping. - London : QED Publishing, (c)2016
ISBN 9789021677705
PPN 40926864X
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Slapen ; Geluiden
Taal Nederlands