Aan de kant!
Boek

Aan de kant! Waar is de brand? : een kartonboek vol geluid ([2017])/ illustraties: Surya Sajnani

In de stad hoor je heel veel geluiden. Luister maar naar de helikopter, de fietsbel, de brandweerauto en de taxi. Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in zwart-wit en steunkleur rood. Met halfronde tabs met geluidsknoppen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Boven de stad cirkelt een helikopter in de lucht. Op de weg rijdt een fietser, een brandweerwagen en een taxi. Het is druk in de stad, iedereen heeft haast en de vele voertuigen maken heel wat lawaai. Het geluid van de helikopter, de brandweerwagen, de fietsbel en de claxon van de taxi staat als klanknabootsing in de tekst bij de prenten. De eindprent geeft een overzicht van de stad met zijn hoge gebouwen en druk verkeer. Wanneer de geluidsknop achteraan het boek aanstaat, kun je door te drukken op de ronde, uitstekende vignetten het bijhorende geluid horen. Bij de prent van de stad zijn de vorige vier geluiden samen te horen. Dit vierkante kartonboek is stevig en ligt goed in de hand. In de illustraties is gewerkt met zwarte vlakken en lijnen tegen een witte achtergrond. De rode, glanzende steunkleur zorgt voor levendige accenten. Enkele oogjes en monden geven de voertuigen een olijk uitzicht. Een aantrekkelijk geluidenboekje voor peuters. Met aan-/uitknop en 3 vervangbare knoopcelbatterijen. In dezelfde uitvoering verscheen 'Ssst... Beertje slaapt'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021677699

Titel Aan de kant! : Waar is de brand? : een kartonboek vol geluid
Auteur Surya Sajnani
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2017]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Op omslag: Wee gallery® - Vertaling van: Vroom, zoom! : here comes the fire engine. - London : QED Publishing, (c)2016
ISBN 9789021677699
PPN 409268607
Genre Boekstart
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Stadsleven ; Geluid
Taal Nederlands