Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De ruimte
Boek

De ruimte ([2017])/ Steve Kortenkamp, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Wat is er allemaal in de ruimte te zien? Bekijk en lees van alles over ons zonnestelsel. Met veel kleurenfoto's en korte weetjes. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek ASTRONOMIE KORT

Recensie

De serie 'Mijn eerste foto-encyclopedie'* belicht een specifiek thema in woord en beeld. In dit deel staat de ruimte centraal. Aan de hand van heldere kleurenfoto's - die variëren in grootte - worden allerlei hemellichamen benoemd en zichtbaar gemaakt. Het boek telt veertien getitelde hoofdstukken van een dubbele pagina, elk met een eenvoudige, inleidende tekst (grote druk); vijf tot elf grotendeels omkaderde kleurenfoto's; opvallende, vetgedrukte termen en een korte uitleg in kleurvlakken (normale druk). Beeld en woord zijn in één oogopslag te combineren. Soms heeft een term betrekking op een deel van de foto; dan wijst de pijl dit aan. De astronomische terminologie is pittig, maar de uitleg is feitelijk en duidelijk. Op deze wijze maakt de lezer kennis met onderdelen van de zon, binnenplaneten, aarde en maan, gasreuzen, dwergplaneten, ruimtestenen, sneeuwballen, bijzondere manen, soorten sterren, De Melkweg, sterrenbeelden, sterrenstelsels en ruimteonderzoek. Achterin staan verwijzingen naar boeken en websites. Aantrekkelijk kijk- en leesboek voor kinderen van ca. 9 t/m 11 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463410700 | 32 pagina's

Titel De ruimte
Auteur Steve Kortenkamp
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Show me space. - Capstone Global Library Limited, (c)2013
ISBN 9789463410700
PPN 41085400X
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie

Relaties/Serie

Mijn eerste foto-encyclopedie over...
Boek

Mijn eerste foto-encyclopedie over... (2014-...)

vol.
Uitgeleend