Stenen en mineralen
Boek

Stenen en mineralen ([2017])/ Patricia Wooster, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Wil je stenen gaan verzamelen? Bekijk en lees welke stenen en mineralen er allemaal zijn. Met tips over het verzamelen ervan. Met veel kleurenfoto's en korte weetjes. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wil je stenen gaan verzamelen? Met dit deel uit de serie 'Mijn eerste foto-encyclopedie'* kom je van alles te weten over stenen en mineralen. Na een inleiding over gesteente (typen) en de opbouw van de aarde in steen wordt ingegaan op mineralen voor wat betreft eigenschappen en soorten. Daarna is er aandacht voor stollingsgesteente, afzettingsgesteente en omzettingsgesteente, alle voorzien van voorbeelden. Ook stenen in de ruimte komen aan bod. Tot slot volgen tips voor het bestuderen en verzamelen. De informatie is verdeeld over veertien getitelde hoofdstukken van een dubbele pagina. Elk hoofdstuk bevat een inleidende tekst (grote druk), zo'n vijf grotendeels omkaderde kleurenfoto's, opvallend vormgegeven, ongeveer acht vetgedrukte termen (bv. zure lava, diaklaas, fossielen) en een korte uitleg in pastelkleurige vlakken (normale druk). Overzichtelijke lay-out waarin beeld en woord in één oogopslag te combineren zijn. Soms heeft een term betrekking op een deel van de foto, dan wijst de pijl dit aan. De terminologie is vaak pittig, maar de uitleg is feitelijk en duidelijk. Achterin staan verwijzingen naar boeken en websites. Aantrekkelijk kijk- en leesboek voor kinderen van ca. 9 t/m 11 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463410724 | 32 pagina's

Titel Stenen en mineralen
Auteur Patricia Wooster
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Show me rocks and minerals. - Capstone Global Library Limited, (c)2013
ISBN 9789463410724
PPN 410854026
Rubriekscode 566
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gesteenten ; Mineralen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Gesteenten

Relaties/Serie

Mijn eerste foto-encyclopedie over...
Boek

Mijn eerste foto-encyclopedie over... (2014-...)

vol.
Uitgeleend