Het badpak van mevrouw Bos
Boek

Het badpak van mevrouw Bos enerverende ontmoetingen (mei 2017)/ Rik Kuethe, redactie: Lennaert Lubberding en Tonny van Winssen ; illustraties binnenwerk: Beata Kalker

De voormalige Nederlandse diplomaat en redacteur vertelt over interessante mensen die hij tijdens zijn leven en werk heeft ontmoet.

Aanwezigheid

Recensie

Rik Kuethe (geboren in 1942) was als diplomaat voor de Nederlandse Buitenlandse Dienst werkzaam. Later werd hij redacteur buitenland van het weekblad Elsevier. In 52 korte verhalen vertelt hij over mensen die hij ontmoette en die hem zijn blijven boeien. Dit zijn bekende personen zoals Thomas Rap, Elsbeth Etty, Willem Nijholt, Alexander Dubcek en George Kennan. Maar ook mensen die bescheidener taken vervulden zoals Wijnand, de huisknecht, en kokkin Anna krijgen aandacht. Zijn lerares Grieks, mevrouw Bos, komt in de titel voor. De humor ontbreekt niet. Beata Kalkar maakte de zwart-wittekeningen. Enkele verhalen verschenen eerder in het Hollands Maandblad. Het niet al te zwaarwichtige boek is vooral bestemd voor lezers die de tweede helft van de twintigste eeuw bewust hebben meegemaakt, de personen en gebeurtenissen herkennen en weten te plaatsen. Kuethe schreef eerder enkele romans, verhalenbundels en boeken over de Amerikaanse politiek.

Specificaties

Nederlands | 9789463480093 | 229 pagina's

Titel Het badpak van mevrouw Bos : enerverende ontmoetingen
Auteur Rik Kuethe
Secundaire auteur Lennaert Lubberding ; Beata Kalker
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Elsevier Boeken, mei 2017
Overige gegevens 229 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789463480093
PPN 410607983
Rubriekscode 398.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Diplomaten; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Diplomaten