Boeiende natuurverschijnselen [Makkelijk lezen]
Boek

Boeiende natuurverschijnselen [Makkelijk lezen] ([2016])/ samenstelling: Willemijn Steutel, tekst, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

De natuur is soms gevaarlijk. Denk daarbij aan aardbevingen en tornado's. Lees over vijftien verschijnselen in de natuur. Informatie in korte zinnen en eenvoudige woorden. Met vragen bij elk natuurverschijnsel en kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Recensie

De natuur kan heel mooi en interessant zijn, maar ook gevaarlijk en beangstigend. In dit boek (A4-formaat) worden veertien natuurverschijnselen op en rond de aarde behandeld, van aardbevingen, bergen en bosbranden tot tornado's, tsunami's en vulkanen. Tot slot is er een hoofdstuk over de eclips. Elk hoofdstuk geeft op de linkerbladzijde informatie in begrijpelijke taal, waarbij de tekst in overzichtelijke alinea's met een subtitel is ingedeeld. Op de rechterpagina's staan behalve een grote kleurenfoto over het onderwerp een viertal vragen, die op de eronder gedrukte stippellijntjes door de lezer kunnen worden beantwoord. Uiteraard kan dit ook elders worden genoteerd. Deze boeiende uitgave, die op de achterflap als werkboek wordt aangeduid, is speciaal ontworpen voor wie wat moeite heeft met lezen, maar wel over voldoende verstandelijke vermogens beschikt. De artikelen in dit werkboek verschenen eerder in de makkelijk te lezen kranten van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Maakt deel uit van de serie 'Top 15'*. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962365 | 37 pagina's

Titel Boeiende natuurverschijnselen [Makkelijk lezen]
Auteur Willemijn Steutel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, [2016]
Overige gegevens 37 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie De artikelen in dit werkboek verschenen eerder in gewijzigde vorm in de makkelijk te lezen kranten
ISBN 9789086962365
PPN 407620303
Rubriekscode 550
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurverschijnselen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur-verschijnselen