Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De gestiek van de architectuur
Boek

De gestiek van de architectuur een leerboek hedendaags maniërisme ([2017])/ Frans Sturkenboom, redactieraad: Jan Brand, Ko Jacobs, Peter Sonderen, Minke Vos ; eindredactie en correctie: Lucy Klaassen

Bewerking en uitbreiding van de collegereeks 'Grondbegrippen van de architectuur' van de architect en onderzoeker (1960).

Aanwezigheid

Recensie

Bewerking en uitbreiding van de collegereeks 'Grondbegrippen van de architectuur' die architect en onderzoeker Frans Sturkenboom sinds enkele jaren geeft aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem. Hij ziet de hedendaagse architectuur als een overgangsfase. Zoals het zestiende-eeuws Maniërisme noodzakelijk was voor het ontstaan van de Barok, zo is de architectuur van nu volgens Sturkenboom ook in beweging. In negen hoofdstukken die allemaal een werkwoord als titel hebben (Zitten, Inruimen, Omlijsten) stapt hij dwars door de architectuurgeschiedenis om zijn verhaal te vertellen. Overigens kent men in de architectuurgeschiedenis geen zestiende-eeuws Maniërisme. Zeer theoretisch verhaal. Geïllustreerd met foto's, merendeels heel klein en zwart-wit, soms ook iets groter en in kleur. De bijschriften bij de foto's staan (waarschijnlijk vanwege de vormgeving) in een aparte bijlage. Behalve voor architecten in opleiding alleen interessant voor een klein publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789491444340 | 267 pagina's

Titel De gestiek van de architectuur : een leerboek hedendaags maniërisme
Auteur Frans Sturkenboom
Secundaire auteur Jan Brand
Type materiaal Boek
Uitgave Arnhem : ArtEZ Press, [2017]
Overige gegevens 267 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789491444340
PPN 410357405
Rubriekscode 710.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maniërisme; Bouwkunst
Trefwoord Arnhem
Bouwkunst
ArtEZ
Kenniscluster (gebouw)
Rozet
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bouwkunst

Relaties/Serie

ArtEZ Academia
Boek

ArtEZ Academia (2013-...)

vol. dl. 13
Uitgeleend