Stalker
Boek

Stalker (2017)/ Lars Kepler, translated from the Swedish by Neil Smith

Iemand filmt vrouwen die zich veilig wanen in hun eigen huis en plaatst deze filmpjes op YouTube. Kort hierna worden de betreffende vrouwen op gruwelijke wijze vermoord.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde* zelfstandig te lezen thriller van het Zweedse schrijversechtpaar in de serie rond de sympathieke Finse ex-rechercheur Joona Linna. In het vierde deel verdween hij spoorloos, om bij zijn zieke echtgenote en dochter te kunnen zijn, die hij uit handen wilde houden van de gruwelijke moordenaar Jurek Walter. Na de dood van Jurek keert hij terug en mengt zich in een zaak rond een nieuwe seriemoordenaar. Iemand filmt vanuit het donker vrouwen die zich veilig wanen in hun eigen huis, en plaatst deze filmpjes op YouTube. Kort hierna wordt de betreffende vrouw gruwelijk verminkt aangetroffen. Joona maakt geen deel uit van het onderzoeksteam, maar als hij ziet dat het onderzoek de verkeerde richting op gaat, en zijn vriend Erik Maria Bark (psychiater en hypnotiseur) hiervan de dupe dreigt te worden, kan hij niet werkloos aan de kant blijven staan. Fantastische thriller in korte hoofdstukken in een vlotte schrijfstijl. Veel actie, al zijn de misdrijven af en toe wel erg bloederig en iets over de top. Karakters zijn redelijk goed uitgewerkt. Prima plot en een zeer spannende ontknoping. Vrij kleine druk.

Specificaties

Engels | 9780008220891 | 585 pagina's

Titel Stalker
Auteur Lars Kepler
Secundaire auteur Neil Smith
Type materiaal Boek
Uitgave London : HarperCollinsPublishers, 2017
Overige gegevens 585 pagina's - 28 cm
Annotatie Special overseas edition - Oorspronkelijke Engelse uitgave: 2016 - Vertaling van: Stalker. - Stockholm : Albert Bonniers Förlag, (c)2014. - (Joona Linna ; 5)
ISBN 9780008220891
PPN 411258443
Genre thriller
Thematrefwoord YouTube ; Sociale media
Taal Engels