After the storm
DVD

After the storm ([2017])/ directed by Kore-Eda Hirokazu

Een vroeger beroemde schrijver is gokverslaafd, vervreemd van zijn ex-vrouw en van zijn moeder en heeft een slechte band met zijn zoontje. Een naderende tyfoon brengt hen samen en biedt hem nieuwe kansen.

Aanwezigheid

Recensie

Familiedrama van de Japanse regisseur Kore-Eda Hirokazu (Our little sister; Still walking). Ryôta (Hiroshi Abe) had vijftien jaar geleden succes met zijn debuutroman, maar een tweede boek is er nog steeds niet. Hij verdient wat bij als privédetective, is gokverslaafd, vervreemd van zijn ex-vrouw en van zijn moeder en heeft een slechte band met zijn zoontje. Wanneer een naderende tyfoon hen dwingt een nacht door te brengen in het kleine flatje van Ryôta's moeder, biedt dat hem de kans tot toenadering. Alle recensenten geven 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 16-3-'17): '(...) vertrouwd fijnzinnig familiedrama (...) Kore-eda onderzoekt wederom de dynamiek van het (gebroken) gezin en dat met tederheid, het scherpste oog en de grootst mogelijke kalmte. Dat daarbij de vertelconventies van het melodrama worden gevolgd, inclusief een door de weersomstandigheden afgedwongen gezinshereniging, is bijzaak (...)'. Genomineerd voor de Prix Un Certain Regard in Cannes.

Specificaties

Japans

Titel After the storm
Uniforme titel Umi yori mo mada fakaku
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Abe ; Kiki ; Koreeda" Hirokazu
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (117 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Hiroshi Abe, Kirin Kiki, Yôko Maki, Taiyô Yoshizawa. - Japans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Japan, 2016 - Oorspronkelijke titel: Umi yori mo mada fakaku
PPN 411265970
Genre familieroman
Taal Japans