Riverdale. Season 1
DVD

Riverdale. Season 1 ([2017])/ Roberto Aguirre-Sacasa

De dood van een middelbare scholier brengt een reeks veranderingen te weeg in het leven van Archie (15) en zijn vrienden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse dramaserie met als hoofdpersoon Archibald 'Archie' Andrews, gebaseerd op een stripserie die loopt vanaf 1941. Archie is een 15-jarige highschoolleerling in het stadje Riverdale. Zijn beste vriendin is Betty Cooper, een keurig meisje dat in het geheim verliefd op hem is. Nieuw in het stadje is Veronica Lodge, een zelfverzekerd meisje dat vroeger rijk was en meteen de aandacht van Archie trekt. In de eerste aflevering wordt het lichaam van een schoolgenoot bij het meer gevonden. Is hij vermoord of verdronken? Er zijn verschillende verdachten en betrokkenen. De serie heeft humor, maar ook een duistere kant en wordt vergeleken met Twin Peaks. De Nieuw-Zeelandse acteur K.J. Apa is te zien in zijn eerste grote rol en is als gespierde 'hunk' een van de attracties van de serie. Thijs Schrik (NRC 3-3-'17): '(...) Riverdale vooral een goed uitgevoerd modern tienerdrama, met aandacht voor thema's als slut-shaming, de rol van sociale media in het leven van tieners en de slechte invloed van ouders op hun kinderen. De dialogen zijn fijn en de serie zit vol met hippe (pop)muziek. (...) De schrijvers spelen slim met de clichés van het genre en laten hun personages daar commentaar op geven. (...)' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888228098

Titel Riverdale. Season 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lee Toland Krieger ; KJ Apa
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2017]
Overige gegevens - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: KJ Apa. - Regisseurs onder anderen: Lee Toland Krieger. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Verenigde Staten : Berlanti Productions, 2017
ISBN 5051888228098
PPN 410846449
Taal Engels

Relaties/Serie

Riverdale
DVD

Riverdale (2017-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend