Cloudboy
DVD

Cloudboy ([2017])/ regie Meikeminne Clinckspoor

Niilas (12) woont in een Belgische stad bij zijn vader. Hij moet de zomervakantie doorbrengen bij zijn Zweedse moeder en haar nieuwe gezin in Lapland. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Belgisch-Zweedse familiefilm, het regiedebuut van Meikeminne Clinckspoor, die eerder korte films maakte. De 12-jarige Niilas woont bij zijn vader in een stad in Vlaanderen, zijn moeder is Zweedse en heeft hij nooit gekend. Nu nodigt ze hem uit om de zomervakantie door te brengen bij haar en haar nieuwe gezin in Lapland. Niilas voelt zich ongemakkelijk bij zijn moeder, stiefvader, halfbroertje en halfzus en bij het werk met de rendieren. Wanneer een moederkoe zoekt raakt, gaat Niilas samen met zijn broertje en zus op zoek om haar te vinden voor haar kalfje doodgaat. Monica Meijer (cinemagazine.nl) schrijft dat de film voorspelbaar de conventies van het genre volgt, met weergaloze beelden van Lapland en met goede jonge acteurs: '(...) een warme, fraai geschoten familiefilm, met bijzondere personages en een ongebruikelijk decor. Ondanks dat heeft de film genoeg aanknopingspunten voor de doelgroep om zich helemaal te verliezen in dit avontuur. (...)' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087386

Titel Cloudboy
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Meikeminne Clinckspoor ; Sara Sommerfeld
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In The Air, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (78 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sara Sommerfeld. - Nederlands en Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Belgie : Bulletproof Cupid, 2017
ISBN 8718868087386
PPN 411253387
Thematrefwoord Lapland ; Gezin
Taal Nederlands