De scherpschutter
Boek

De scherpschutter (2017)/ Stephen King, met illustraties van Michael Whelan ; vertaling [uit het Engels]: Hugo Timmerman & Hugo Kuipers ; vertaling dichtregels: Rob van Moppes

Een mysterieuze, eenzame strijder maakt jacht op de 'zwarte man' in verzengend hete woestijnen, waar hij een aardse jongen ontmoet.

Aanwezigheid

Recensie

In een niet-gedefinieerde toekomst is de aarde een woestijnwereld geworden met hier en daar overschotten van de vroegere hi-tech beschaving en van de feodale maatschappij die daarna ontstond en ook uiteenviel. Door deze woestijn (die sterk aan het literaire Wilde Westen herinnert) achtervolgt scherpschutter Roland van Gilead een mysterieuze figuur, de man in het zwart. Die moet Roland naar de mystieke Donkere Toren leiden die bedreigd wordt door boosaardige krachten. Dat is de leidraad door vijf delen die (hoewel op zichzelf leesbaar) samen het eerste boek zijn van de cyclus 'De donkere toren' (zeven boeken en een prequel). Roland confronteert bizarre wezens en vijanden, maakt vrienden en verliest ze of offert hen op voor zijn queeste. Genremix van sciencefiction, epische fantastiek en western. Geïnspireerd door Robert Brownings epische gedicht 'Childe Roland to the Dark Tower Came' (1855). Met voorwoord. Kleine druk. Verfilmd, première zomer 2017.

Specificaties

Nederlands | 9789021019468 | 312 pagina's

Titel De scherpschutter
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Michael Whelan ; Hugo Timmerman
Type materiaal Boek
Editie Dertigste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017
Overige gegevens 312 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Filmeditie - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Luitingh, 1988 - Vertaling van: The gunslinger. - West Kingston, R.I. : Grant, 1982. - (The dark tower ; 1)
ISBN 9789021019468
PPN 40503363X
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De donkere toren
Boek

De donkere toren (1988-...)

vol. 1
Uitgeleend
Stephen King