Het teken van drie
Boek

Het teken van drie (2017)/ Stephen King, met illustraties van Phil Hale ; vertaling [uit het Engels]: Hugo Timmerman ; vertaling inleiding: Hugo Kuipers

Scherpschutter Roland is in een toekomstige wereld op queeste naar de Donkere Toren, waarbij hij driemaal een deur naar tijdperken van onze wereld vindt.

Aanwezigheid

Recensie

Scherpschutter Roland van Gilead is in een toekomstige, verarmde wereld op queeste en zoekt de Toren. Volgens eerdere voorspellingen vindt hij driemaal een deur naar tijdperken van onze wereld en ontmoet daar een junk, een schizofrene vrouw en een moordenaar. Hij geneest er twee en straft de derde, herstelt van wonden en vult zijn arsenaal aan. Tevens maakt hij vroeger tekortschieten goed. Tweede deel van een zevendelige cyclus in een mengvorm van fantasy en sciencefiction. Noodlot, Toeval en Tarot spelen een grote rol. King (1947) hanteert deze vorm prima, met licht gespierde gewelddadigheid (en straattaal), maar niet met de bloedbaden uit zijn horror-werk. Aardig gevoelsmatig uitgewerkte karakters. Verrassend sober en leesbaar. Met handige inhoud van het eerste deel ('De scherpschutter'*), dus zelfstandig te lezen. Verfilmd met Idris Elba (bekend van onder meer de tv-serie 'Luther') in de hoofdrol, première zomer 2017. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021019499 | 420 pagina's

Titel Het teken van drie
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Phil Hale ; Hugo Timmerman
Type materiaal Boek
Editie Drieëntwintigste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017
Overige gegevens 420 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Filmeditie - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Luitingh, 1989 - Vertaling van: The drawing of the three. - West Kingston : Grant, 1987. - (The Dark tower ; 2)
ISBN 9789021019499
PPN 405033079
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De donkere toren
Boek

De donkere toren (1988-...)

vol. 2
Uitgeleend
Stephen King