Het verloren rijk
Boek

Het verloren rijk (2017)/ Stephen King, met illustraties van Ned Dameron ; vertaling [uit het Engels]: Hugo Timmerman ; vertaling inleiding: Hugo Kuipers

Scherpschutter Roland is in een toekomstige wereld op queeste naar de Donkere Toren, waarbij hij driemaal een deur naar tijdperken van onze wereld vindt.

Aanwezigheid

Recensie

Boek drie* in de zevendelige cyclus 'De donkere toren', een mystiek bouwwerk dat in het centrum staat van tijd en werkelijkheid en waarvan de invloed dus zowel het heden als het verre verleden raakt. De toren bevindt zich in een bizarre Midden-Wereld in een verre toekomst waar na de teleurgang van onze beschaving een feodale wereld ontstond die ook onderging. Centraal is Roland van Gilead, de Scherpschutter, die gedreven op zoek is naar de Donkere Toren. Hij heeft hulp van een ex-junkie, een ex-schizofrene in een rolstoel en een knaap die stierf in ons heden. De verhalen van Roland en die jongen, Jake, spelen zich parallel af. Zij brengen hun Ka (geest) samen, maar worden geconfronteerd met vele vijanden: een gigantische robotbeer, overlevende psychoten (Mad Max toestanden) en dergelijke. King (1947) tekent een chaotische en onvoorspelbare wereld, een mix van sciencefiction, duistere fantasy en horror, met nadruk op de actie en de psychologie van de personages en wat zij in zichzelf terug ontdekken. Vlot leesbaar, degelijke uitdieping van de personages, erg spannend, maar het eindigt uiteraard op een cliffhanger. Via 'Wat voorafging' kan de lezer bijbenen. Verfilmd met Idris Elba (bekend van onder meer de tv-serie 'Luther') in de hoofdrol, première zomer 2017. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021019512 | 484 pagina's

Titel Het verloren rijk
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Ned Dameron ; Hugo Timmerman
Type materiaal Boek
Editie Zestiende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017
Overige gegevens 484 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Filmeditie - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Luitingh-Sijthoff, 1992 - Vertaling van: The waste lands. - Hampton Falls : Grant, 1991. - (The dark tower ; 3)
ISBN 9789021019512
PPN 405033087
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De donkere toren
Boek

De donkere toren (1988-...)

vol. 3
Uitgeleend
Stephen King