Je kunt het!
Boek

Je kunt het! (2017)/ Ole Könnecke, vertaling [uit het Duits]: Jesse Goossens

Het vogeltje Bert staat goed voorbereid op het uiteinde van een tak. Zijn vrienden wachten op hem. Bert kijkt even over de rand heen. Zal hij het durven? Vierkant prentenboek met sobere, humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 15/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters KÖNN

Recensie

Vogeltje Bert staat goed voorbereid op het uiteinde van een tak. Hij kijkt nog even over de rand heen. Zal hij het doen? Of niet? Ole Könnecke is bekend van zijn prentenboeken over Anton, zoals 'Anton kan toveren' (Leespluim september 2007 en Prentenboek van het Jaar). Ook in dit prentenboek is er weer die droogkomische vertelstem die de lezer bij de hand neemt: 'Aha! Bert neemt een aanloopje.' En net als in de Anton-boeken kiest de schrijver voor korte, krachtige zinnen en voor heel expressieve, humoristische tekeningen die meer laten zien dan de tekst vertelt. Die expressie zit vooral in de figuren. Het is de manier waarop Bert zijn banaan weggooit, vervolgens angstig kijkt en daarna met een boze blik naar het eind van de tak begint te rennen. Grappig hoe die bananenschil nog een mooie rol krijgt. De omgeving bestaat steeds alleen uit een witte achtergrond met een tak met drie blaadjes en een of twee wolken die voorbijdrijven, alles in rustige kleuren. In 2008 verschenen in klein formaat met de titel 'Het lukt je wel!' Bijna tien jaar later nog steeds een sterk verhaal over angst, moed, vriendschap en zelfvertrouwen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047708735

Titel Je kunt het!
Auteur Ole Könnecke
Secundaire auteur Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Du schaffst das! - München : Carl Hanser Verlag, (c)2007 - Oorspronkelijke titel: Het lukt je wel! - Tielt : Lannoo, 2008
ISBN 9789047708735
PPN 41201677X
Thematrefwoord Angsten
Taal Nederlands