Tovenaarsglas
Boek

Tovenaarsglas (2017)/ Stephen King, met illustraties van Dave McKean ; vertaling [uit het Engels]: Hugo en Nienke Kuipers

Een mysterieuze, eenzame strijder vervolgt zijn zoektocht naar de Donkere Toren.

Aanwezigheid

Recensie

De jonge Roland van Gilead, die zich in een wereld bevindt die op de onze lijkt en 'doorgangen' heeft naar de onze, wordt zeventien en ontmoet zijn eerste liefde Susan Delagado in Baronie Mejis. Hij weet nog niet dat die jonge liefde hem zal maken tot wat hij later zal worden: de laatste scherpschutter. Stephen King hoeft niet te worden voorgesteld, hoewel: America's Shlockmeister is een van de nieuwigheden van een criticus die de meest productieve horror- en fantasyschrijver ter wereld niet mag. 'Tovenaarsglas' is de vierde roman in 'De donkere toren'-saga en gaat terug in de tijd naar de jeugd van Roland. Net als de vorige delen barst de 736 pagina's tellende turf van een netwerk van verwijzingen naar de literatuur, de geschiedenis, legenden etc. Kings langdradigheid is hier en daar tergend, maar zijn grote forte blijven de verhaalwendingen en de actie die hij in zijn verhalen kan leggen. Voor liefhebbers van fantasy die niet kijken op een doordrammerige pagina meer of minder.

Specificaties

Nederlands | 9789024579747 | 736 pagina's

Titel Tovenaarsglas
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Dave McKean ; Hugo Kuipers
Type materiaal Boek
Editie Dertiende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017
Overige gegevens 736 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1997 - Vertaling van: Wizard and glass. - Hampton Falls, N.H. : Grant, 1997. - (The dark tower ; 4)
ISBN 9789024579747
PPN 411120506
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De donkere toren
Boek

De donkere toren (1988-...)

vol. 4
Uitgeleend
Stephen King