Het woeste boek van Wolf en Hond
Boek

Het woeste boek van Wolf en Hond ([2017])/ [tekst] Sylvia Vanden Heede, en [illustraties] Marije Tolman

Wolf is de neef van Hond. Hond is tam en vaak bang. Wolf is wild en sluw. AVI-M3. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van de drie eerder los verschenen boekjes over de neven Wolf en Hond. Hond is tam, weet veel, is goedgelovig en een beetje bang. Wolf is zijn wilde neef, sluw, gemeen, dol op rijm, maar hij kan niet lezen. Hond heeft heel wat te stellen met Wolf. De verhalen voor beginnende lezers zijn heel knap geschreven in een heel natuurlijk taalgebruik vol grappige wendingen (waaronder sprookjeselementen uit 'De wolf en de zeven geitjes'), woordgrapjes en leuke rijmpjes. De schrijfster besteedt binnen de verhaallijn ook aandacht aan typische taalproblematiek voor beginnende lezers, zoals woorden die op elkaar lijken (bos en baas) en woorden die je qua klank kunt omkeren (dag en gat). De spanningsboog wordt goed vastgehouden en de karakters van de hoofdpersonen komen uitstekend uit de verf. De tekst bestaat uit eenlettergrepige woorden en korte zinnen, is gezet in een duidelijk lettertype en bevat hoofdletters en leestekens, AVI-M3. De sfeervolle aquarel- en pentekeningen vullen het verhaal heel goed aan. Van de auteur van de boeken over Vos en Haas. Ook heel geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401446976 | 342 pagina's

Titel Het woeste boek van Wolf en Hond
Uniforme titel Wolf en Hond Wolf, Hond en Kat Hond bijt Wolf
Auteur Sylvia Vanden Heede
Secundaire auteur Marije Tolman
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 342 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: 2013 - Bevat: Wolf en Hond ; Wolf, Hond en Kat ; Hond bijt Wolf. - Oorspronkelijke uitgave: 2009, 2010, 2012
ISBN 9789401446976
PPN 413017346
Taal Nederlands