De keuzes die je maakt
Boek

De keuzes die je maakt ([2017])/ Rivelino Rigters, tekstredactie door Kantlijn Tekst | Maria van der Galiën ; foto's omslag en binnenwerk door Paul Abspoel, Beeldbank Stadsarchief Amsterdam

Rivelino Rigter (1978, ik-figuur), rapper en talentcoach, vertelt over zijn leven van foute keuzes, diefstallen en drugs. Hij werd christen en zet zich in voor jongeren in de gevangenis. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Rivelino Rigter (1978) raakte zijn vader kwijt op zijn vijfde en komt door foute vrienden op het pad van snel geld verdienen en drugs gebruiken. Hij vertelt over zijn ongelukkige schooltijd, de misstappen, de jeugdgevangenis, vanaf zijn dertiende jaar. Dan komt hij via een 'relaxte gast' van zijn leeftijd, een jongen uit Philadelphia, in contact met christelijke muziek op een camping in Amsterdam-Noord. Na een emotioneel bekeringsmoment, neemt zijn leven een wending. Hij geeft zijn leven aan de Heer, vindt vrede en rust en wordt jongerencoach en rapper. Nu is hij post-releasecoördinator voor Young in Prison (YiP), waar hij jongeren die bijna vrijkomen koppelt aan een mentor. Op zwart-witfoto's staat de rapper stoer met zonnebril en hoed op locaties van zijn jeugd. Ook zijn twee jeugdfoto's opgenomen. Doelgroep zijn jongeren die op het randje leven en jongeren die bijna vrijkomen. Van een uitgever met een duidelijke christelijke boodschap, die ook bijbelboeken in straattaal uitgeeft, waar Rivelino aan meewerkte. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033801433 | 75 pagina's

Titel De keuzes die je maakt
Auteur Rivelino Rigters
Secundaire auteur Maria van der Galiën ; Paul Abspoel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2017]
Overige gegevens 75 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
ISBN 9789033801433
PPN 411861980
Rubriekscode 254.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Christendom; Bekeringen; Verhalen ; Rigters, Rivelino ; Gevangenissen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bekeringen