Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De warmste plekken?
Boek

De warmste plekken? ([2017])/ Karen Soll, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Corian Linnemans

Wat zijn de warme, warmere en warmste plekken op aarde?Lees ook hoe het is om daar te leven. Met grote kleurenfoto's en vertelwoorden om de woordenschat te vergroten. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn de warmste plekken op aarde? In dit deel van de subserie 'Waar op aarde zijn...'* van de uitgebreide reeks 'Vertel maar' wordt hierop ingegaan. Het is in eerste instantie bedoeld voor verrijking van de woordenschat. Indeling in drie hoofdstukken met de titels: warme plekken, warmere plekken en warmste plekken. De warmte loopt op van 32 (Bangkok) tot 5000 graden (kern aarde). In de royale, licht oblong uitgave is elke rechterpagina gevuld met een fraaie kleurenfoto of een schematische illustratie. Elk hoofdstuk bevat enige informatieve (voor)leesteksten in zo'n vier korte zinnen op elke linkerpagina en soms een handig wereldkaartje. Op het eind van elk hoofdstuk staan enige vertelwoorden, waarmee de begeleider in gesprek kan gaan met kinderen. Enkele geografische namen (bv. woestijn Furnace Creek Ranch) zullen de meeste kinderen niets zeggen. Via een code (meermaals bruikbaar) in het boek zijn op www.coronalezen.nu o.a. een luisterversie en links naar videofilmpjes* beschikbaar. Bevat een moeilijke woordenlijst, tips voor boeken en websites, drie vragen over de inhoud van het boek en een register. De uitgave in licht oblong formaat kan onder begeleiding worden gebruikt met kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463410533 | 24 pagina's

Titel De warmste plekken?
Auteur Karen Soll
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars-Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Hottest places on the planet. - Capstone Press, (c)2016
ISBN 9789463410533
PPN 410853984
Rubriekscode 567.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Warmte ; Woestijnen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Warmte

Relaties/Serie

Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Waar op aarde zijn...
Boek

Waar op aarde zijn... (2017-...)

vol.
Uitgeleend