Vergeven
Boek

Vergeven omgaan met onrecht ([2017])/ Svenja Flasspöhler, vertaald uit het Duits door Katja Hunfeld

Filosofische benadering van het thema 'vergeving', waarbij de persoonlijke ervaring van de auteur uitgangspunt is voor een boeiende zoektocht naar verdieping en heling.

Aanwezigheid

Recensie

Heelt de tijd alle wonden? En hoe om te gaan met schuld en onrecht? Terwijl het christendom het ritueel van de biecht heeft bedacht, is het vanuit andere perspectieven minder gemakkelijk om een vergevingspatroon te vinden. De auteur is een Duitse filosofe en journalist en schreef diverse boeken en andere publicaties. Zij onderzoekt dit lastige thema door een persoonlijke benadering, waarbij haar eigen verhaal als een rode draad door dit eigenzinnige boek is verweven. Op veertienjarige leeftijd werd ze door haar moeder verlaten en groeide op bij haar stiefvader. Deze pijnlijke ervaring en de geboorte van haar kinderen vormen het uitgangspunt voor haar filosofische zoektocht naar de betekenis van vergeven. Ze gaat te rade bij anderen, ook bij een aantal hedendaagse filosofen, waarbij er meer vragen dan antwoorden blijken te zijn. Deze vertaling is niet gemakkelijk leesbaar, maar stimuleert de lezer wel om eigen ideeën te ontwikkelen. In alle kwetsbaarheid laat de auteur een persoonlijke ontwikkelingsweg zien. Dat ze dit boek opdraagt aan haar moeder is daarbij veelzeggend. De (Duitse) auteur (1975) is hoofdredacteur bij een wetenschappelijk radioprogramma over actuele thema's. Dit boek werd genomineerd voor de prestigieuze Tractatuspreis.

Specificaties

Nederlands | 9789025905934 | 223 pagina's

Titel Vergeven : omgaan met onrecht
Auteur Svenja Flasspöhler
Secundaire auteur Katja Hunfeld
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2017]
Overige gegevens 223 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Verzeihen : vom Umgang mit Schuld. - München : Deutsche Verlags-Anstalt, 2016
ISBN 9789025905934
PPN 409177024
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vergeving
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vergeving