Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De hoogste plekken?
Boek

De hoogste plekken? ([2017])/ Karen Soll, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Corian Linnemans

Wat zijn de he hoge, hogere en hoogste gebieden op aarde? Lees ook hoe het is om daar te leven. Met grote kleurenfoto's en vertelwoorden om de woordenschat te vergroten. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Recensie

Deel uit de subreeks 'Waar op aarde zijn...'* van 'Vertel maar' , waarin de hoogste plekken op aarde gezocht en onderzocht worden. De reeks richt zich specifiek op jonge kinderen en wil met een multifunctionele werkwijze kinderen informeren en de woordenschatontwikkeling hand in hand laten gaan. Mooi is de presentatie van hoog, naar hoger en hoogst, met paginagrote kleurenfoto's van met name bergen in de sneeuw. Bij grote kleurenfoto's staat de begeleidende tekst in korte zinnen en grote letters. Bij elk hoofdstuk zijn enige vertelwoorden opgenome voor de begeleider om met kinderen samen het boek te lezen en te bespreken. Sommige plaatsnamen, bv. Leadville in de Rocky Mountains, en vertelwoorden als 'de Dalai Lama die altijd lacht' (komt ook niet in de tekst aan bod) zullen niet alle kinderen iets zeggen. Wereldkaartjes en tips completeren de vertelinstructie en bieden de jonge gebruiker optimaal de gelegenheid om te genieten van de informatie over bijzondere plekken op onze mooie planeet Aarde. Op de website (o.a. luisterversie, filmpjes) kun je meermaals inloggen met een code uit het boek. Bevat verder een lijst met moeilijke woorden, verwijzingen naar o.a. websites, register en enige vragen over de inhoud. Oblong uitgave om samen met kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar te gebruiken.

Specificaties

Nederlands | 9789463410526 | 24 pagina's

Titel De hoogste plekken?
Auteur Karen Soll
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars-Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Highest places on the planet. - Capstone Press, (c)2016
ISBN 9789463410526
PPN 41085395X
Rubriekscode 567.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebergte
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bergen

Relaties/Serie

Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Waar op aarde zijn...
Boek

Waar op aarde zijn... (2017-...)

vol.
Uitgeleend