Naar een democratischer Europa
Boek

Naar een democratischer Europa voorstel voor een nieuw verdrag (2017)/ Stéphanie Hennette, Thomas Piketty, Guillaume Sacriste, Antoine Vauchez, vertaald [uit het Frans] door Aaltje Atsma

Beschouwingen over de weg die Europa dient in te slaan om het democratisch gehalte van het Europees bestuur zichtbaarder en transparanter te maken.

Aanwezigheid

Recensie

Bevat beschouwingen van Thomas Piketty - econoom en schrijver van 'Kapitaal in de 21e eeuw'* - en drie collega's (een rechtsgeleerde, een politicoloog en een onderzoeksdirecteur) over de weg die Europa dient in te slaan om het democratisch gehalte van het Europees bestuur zichtbaarder en transparanter te maken. De vier schrijvers beargumenteren elk op hun eigen wijze, doch met een gemeenschappelijk doel, dat het met name van belang is om de kloof tussen het volk en het bestuur te dichten. Zij denken dat te bereiken door de kwalitatieve en kwantitatieve participatiegraad van de burgers en bestuurders van individuele lidstaten op Europees niveau te verhogen. Met gerichte voorstellen vanuit hun eigen expertise komen de auteurs tot een nieuw op te stellen verdrag dat het democratisch gehalte van de Europese besluitvormingsprocessen naar een hoger niveau kan tillen. De gehanteerde terminologie draagt niet altijd bij aan de toegankelijkheid. Met name bedoeld voor een specifieke doelgroep die zich met hieraan gerelateerde onderwerpen bezighoudt vanuit studie of werk. Bevat terminologielijst.

Specificaties

Nederlands | 9789023482611 | 93 pagina's

Titel Naar een democratischer Europa : voorstel voor een nieuw verdrag
Auteur Stéphanie Hennette-Vaucher
Secundaire auteur Thomas Piketty ; Guillaume Sacriste ; Antoine Vauchez ; Aaltje Atsma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2017
Overige gegevens 93 pagina's - 19 cm
ISBN 9789023482611
PPN 412782413
Rubriekscode 331.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Democratie; Europese Unie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Democratie