LEGO® Star Wars ™
Boek

LEGO® Star Wars ™ de rebellenprinses ([2017])/ geschreven door Sue Behrent, eindredactie: Bibi Rumping ; vertaling [uit het Engels]: Rikky Schrever en Marcella Rijntjes

Maak kennis met prinses Leia en beleef drie avonturen mee: haar strijd met Darth Vader, de redding van Chewie uit handen van een Hutt en de zoektocht naar Snoke op Trandosha. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In de serie 'LEGO Star Wars' een deeltje met drie verhalen over de rebellenprinses Leia Organa. Het boek begint met twee inleidende hoofdstukjes over Leia en haar verleden. Daarna volgen drie korte verhalen, waarin Leia de strijd aangaat met Darth Vader en het eten in de kantine van de Stormtroopers verbetert; een avontuur waarin Leia Chewie bevrijdt uit de cel; en ten slotte een avontuur waarin Leia Snoke moet vinden op Trandosha. De verhalen bevatten veel dialogen; moeilijke, specifieke woorden als blaster, hologram, droïde en skiff; en verzonnen woorden als rycrit en scabwit. Achter in het boek is een lijst opgenomen waarin personen en voorwerpen (ook die niet in de verhalen voorkomen) toegelicht worden. In de verhalen komen (te) veel verschillende personen voor. Enige voorkennis is daarbij geboden. Bevat veel gekleurde illustraties. Voor liefhebbers van de LEGO-poppetjes en Star Wars misschien leuk, al stellen de verhalen niets voor en zijn de films eigenlijk voor een wat oudere doelgroep. In dezelfde uitvoering verschenen 'Han Solo's avonturen', 'De moedige R2-D2'* en 'Legendes van de Bouwmeesters'**. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030503231 | 64 pagina's

Titel LEGO® Star Wars ™ : de rebellenprinses
Uniforme titel Star WarsTM De rebellenprinses
Auteur Sue Behrent
Secundaire auteur Bibi Rumping ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : MEIS & MAAS, [2017]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt tevens: De rebellenprinses - Vertaling van: LEGO® Star Wars ™ Rebel Princess
ISBN 9789030503231
PPN 412750260
Genre science-fiction - verhalenbundel
Thematrefwoord Ruimtevaart
Taal Nederlands