Drones in het leger
Boek

Drones in het leger ([2017])/ Matt Chandler, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Waarvoor kan het leger een drone allemaal gebruiken? Lees hoe een drone wordt ingezet bij een luchtaanval. Met aandacht voor de onderdelen van een drone, veiligheid en de toekomst. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Drones'* maakt de auteur duidelijk dat drones op vele manieren ingezet kunnen worden. In dit deel gaat het specifiek over drones in het leger. In zeven hoofdstukken komen allerlei aspecten aan de orde. Zo wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis, de lezer krijgt uitleg hoe de drone wordt ingezet bij een luchtaanval en er vindt ook een discussie plaats over de waarde van dit wapen in oorlogstijd. Het handzame boek bevat vele kleurenfoto's die samen met de tekst een globaal, maar wel duidelijk beeld geven van drones voor dit specifieke gebruik. Het taalgebruik is goed op de doelgroep afgestemd; enkele moeilijke woorden worden verklaard. Een korte uitleg van sommige woorden staat ook nog eens onder aan de bladzijde. Verder is er een register en bij het hoofdstuk 'Meer weten' worden er andere bronnen genoemd, zoals websites en andere naslagwerken. Voor stoere jongens en meisjes die in het leger zijn geïnteresseerd van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411080 | 32 pagina's

Titel Drones in het leger
Auteur Matt Chandler
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Military drones. - Capstone Global Library, (c)2017
ISBN 9789463411080
PPN 410934968
Rubriekscode 659.79
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Drones; Oorlogvoering
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Drones

Relaties/Serie

Drones
Boek

Drones (2017-...)

vol.
Uitgeleend