Egyptomania
Boek

Egyptomania ([2017])/ Emma Giuliani, Carole Saturno, vertaling [uit het Frans]: Nannie Nieland-Weits ; zetwerk: -Lein | redactie & vormgeving

Hoe zag het leven er in het oude Egypte uit? Lees over o.a. de Nijl, het dagelijks leven, piramides, farao's, het mummificeren en de bouwkunst. Megagrote uitgave met veel, ook grote, kleurenillustraties en uitvouwbare onderdelen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 30/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Geschiedenis EGYPTISCHE OUDHEID GIUL

Recensie

Er verschijnen veel informatieve kinderboeken over het oude Egypte (in tegenstelling tot het oude Mesopotamië). Dit boek springt er echter uit, niet alleen door het grote formaat (41 cm), maar ook door de bijzondere manier van illustreren en de vele uitklapbare onderdelen. Esthetisch staat het op een veel hoger niveau dan de andere kinderboeken over het oude Egypte en dit geldt ook voor de gedegenheid van de informatie in de korte teksten. Op elke twee bladzijden komt een thema ter sprake. Met de Nijl als uitgangspunt komen gangbare onderwerpen aan bod als het dagelijks leven, beroepen, mythologie, mummificatie en bouwkunst. De tekst staat in of bij, ook paginagrote, illustraties die zijn getekend in oud-Egyptische stijl en veelal monochroom ingekleurd. Onderdelen kunnen worden uitgeklapt en dan verschijnt er aanvullende informatie plus tekening. Ook zijn er enkele pop-up tekeningen, zoals van de farao. Achterin staan een tijdlijn en overzicht van o.a. beromede koninginnen en farao's. Als kennismaking met het oude Egypte is het boek zeer bruikbaar. In de eerste plaats is het echter een wonder van vormgeving. Helaas zijn de vele uitvouwbare onderdelen niet zo stevig en dus kwetsbaar. Aanbevolen wordt om het met name onder begeleiding te bekijken en te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059567696

Titel Egyptomania
Auteur Emma Giuliani
Instelling /-Lein | redactie & vormgeving, Utrecht
Secundaire auteur Carole Saturno ; Nannie Nieland-Weits
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 41 cm
Annotatie Emma Giuliani is illustrator - Vertaling van: Egyptomania. - Éditions des Grandes Personnes, (c)2016
ISBN 9789059567696
PPN 409309443
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische Oudheid; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Egyptische oudheid