The girl with all the gifts
DVD

The girl with all the gifts ([2017])/ directed by Colm McCarthy

In de nabije toekomst is het grootste deel van de bevolking van Engeland door een schimmelinfectie veranderd in wezenloze mensenetende 'hungry's'. Enkele mensen hebben zich verschanst in oude legerbunkers en hopen een tegengif te vinden.

Aanwezigheid

Recensie

Britse zombiefilm van Colm McCarthy naar het boek van Mike Carey. In de nabije toekomst is het grootste deel van de bevolking van Engeland door een schimmelinfectie veranderd in wezenloze mensenetende 'hungry's'. Enkele mensen hebben zich verschanst in oude legerbunkers en hopen een tegengif te kunnen maken uit de hersenen van kinderen die wel mensenetend zijn, maar verder een normale intelligentie hebben. De tienjarige Melanie is een van hen. Samen met haar lerares en twee soldaten moet ze vluchten, bedreigd door de 'hungry's'. In de hoofdrollen Gemma Arterton, Paddy Considine, Glenn Close en nieuwkomer Sennia Nanua. Variety en Hollywood Reporter zijn kritisch: goede acteurs, maar te lang, clichématig, saai, niet eng. Mark Kermode (theguardian.com) is juist positief: '(...) This fiercely intelligent British chiller from Scottish director Colm McCarthy, whose small-screen credits include Doctor Who, Sherlock and Peaky Blinders, breathes new life into age-old horror tropes, taking familiar fears of zombies, the apocalypse and eerie children and spinning them in surprising ways. (...)' Genomineerd voor een BAFTA voor 'Beste debuut'.

Specificaties

Engels | 5053083115548

Titel The girl with all the gifts
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Colm McCarthy ; Gemma Arterton ; Glenn Close ; M.R. Carey
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (111 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gemma Arterton, Glenn Close, Dominique Tipper. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van M.R. Carey - Videoversie van de film: Groot-Brittannië, 2016
ISBN 5053083115548
PPN 41125992X
Genre science-fiction
Taal Engels