The Ottoman lieutenant
DVD

The Ottoman lieutenant ([2017])/ directed by Joseph Ruben

In 1914 vertrekt een idealistische verpleegster naar Oost-Anatolie om een vrachtwagen met hulpgoederen naar een missiepost te brengen.

Recensie

Turks-Amerikaans oorlogsdrama van Joseph Ruben (The forgotten; Sleeping with the enemy) met onder meer Michiel Huisman (Game of thrones) en Hera Hilmar. In 1914 vertrekt de idealistische jonge Amerikaanse verpleegster Lillie Rowe naar Oost-Anatolië om een vrachtwagen met hulpgoederen te brengen naar de missiedokter Jude Gresham (Josh Hartnett). In Istanbul vindt ze een Engelssprekende gids en beschermer in de persoon van Ismail Veli, luitenant in het Ottomaanse leger. Lillie en Ismail worden verliefd, Jude kan zijn jaloezie moeilijk verhullen. De spanningen tussen de Armeense christenen en de Turkse moslims in deze afgelegen streek lopen hoog op, versterkt door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch over het verhaal: voorspelbaar, romantische clichés, ouderwets kostuumdrama, geen diepgang. Ook kreeg de film kritiek omdat de Armeense genocide niet aan de orde komt.

Specificaties

Engels | 5053083114862

Titel The Ottoman lieutenant
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joseph Ruben ; Michiel Huisman ; Hera Hilmar
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Michiel Huisman, Hera Hilmar. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Eastern Sunrise Films, 2017
ISBN 5053083114862
PPN 411253123
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Armenië; 1900-1919
Taal Engels