Harde tijden
Boek

Harde tijden voorbij het kalifaat: een wereld van angst en woede (maart 2017)/ Rudi Vranckx, redactie: Mathieu Vanhaelewyn

Journalistieke reportage over de afbrokkeling van het kalifaat van Islamitische Staat in 2016, de terugkeer van de jihadi's en de aanpak in en door westerse landen.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek over 2016 belicht de auteur vanuit meerdere invalshoeken hoe het kalifaat van IS in Syrië en Irak afbrokkelt en wat de gevolgen kunnen zijn. De auteur werd in 1959 te Leuven geboren, studeerde daar geschiedenis, werkte bij het Centrum voor Vredesonderzoek aan de KU Leuven. Studeerde journalistiek, kwam te werken bij de BRT en later ook voor het VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten. Dit is zijn tiende boek. In dit chaotische jaar in de wereld gaat het kalifaat ten onder. Echter, tegenover elk stuk dat IS moet prijsgeven, vindt elders een bloedige aanslag plaats. Zo worden we, hoewel de meeste aanslagen in conflictgebieden plaatsvinden, ook in het westen steeds vaker met aanslagen geconfronteerd. Hoe gaat het met de terugkerende jihadi's? Deradicaliseren zij? Hoe worden ze ontvangen? Hoe gaat het met de kinderen uit het kalifaat? Hij wijst ook op een cyberoorlog; ook online moeten we IS aanpakken. Een realistisch en schokkend, maar overzichtelijk verhaal over de recente ontwikkelingen van IS.

Specificaties

Nederlands | 9789089317278 | 215 pagina's

Titel Harde tijden : voorbij het kalifaat: een wereld van angst en woede
Auteur Rudi Vranckx
Secundaire auteur Mathieu Vanhaelewyn
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, maart 2017
Overige gegevens 215 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuur opgave
ISBN 9789089317278
PPN 410799696
Rubriekscode 330.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Islamitische Staat
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Terrorisme