1... 2... 3 schapen
Boek

1... 2... 3 schapen ([2016])/ Valérie Weishar Giuliani & Soufie Régani, vertaling [uit het Frans]: Maaike Sigar

Jonas kan niet slapen. Mama zegt dat hij schaapjes moet tellen. De schaapjes nemen vriendjes mee en al gauw is Jonas de tel kwijt. Maar wat gebeurt er ineens met zijn knuffel Wolf? Oblong prentenboek met sfeervolle illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Jonas probeert elk smoesje dat hij kan bedenken om maar niet te hoeven slapen. Mama zegt dat hij maar schaapjes moet tellen. Naast schaapjes telt hij alle (denkbeeldige?) speelgoeddieren die zijn kamer bevolken: drie konijnen, een varken, nog een varken... Jonas raakt de tel kwijt. Wolf, zijn lievelingsknuffel, verandert daarbij in een groot, griezelig dier. Uiteindelijk belanden al zijn dieren in bed en roept Jonas dat zijn schapen dorst hebben. Mooi uitgevoerd, stevig prentenboek in oblong formaat, met op elke bladzijde enkele regels ondersteunende tekst. De suggestieve tekeningen in gedekte tinten kleuren prachtig tegen de beige achtergrond. Een grote rol is weggelegd voor knuffel wolf, die als groot beest Jonas onder de arm neemt en later weer als een gewone gezellige knuffel bij Jonas in bed ligt. Het verbeelden van Jonas' angst om te gaan slapen wordt hiermee op een interessante manier weergegeven. De door Jonas zelf opgewekte chaos weet de illustratrice overtuigend weer te geven. Jonge kinderen hebben waarschijnlijk wel wat begeleiding nodig om het verhaal helemaal te begrijpen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789072259837

Titel 1... 2... 3 schapen
Uniforme titel Een ... twee ... drie schapen
Auteur Valérie Weishar Giuliani
Secundaire auteur Soufie Régani ; Maaike Sigar
Type materiaal Boek
Uitgave Naarden : Middernacht Pers, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 × 29 cm
Annotatie Omslagtitel: 1... 2... 3... schapen - Tekst van Valérie Weishar Giuliani en illustraties van Soufie Régani - Vertaling van: 1, 2, 3 moutons. - Paris : éditions Kaléidoscoop, 2016
ISBN 9789072259837
PPN 403934966
Thematrefwoord Slapengaan ; Fantasievriendjes ; Tellen
Taal Nederlands