Magisch meisje
Boek

Magisch meisje vier de wonderen en de kracht van je lichaam ([2017])/ Dr. Christiane Northrup met Kristina Tracy, illustraties Aurélie Blanz ; vertaling [uit het Engels] Edith Hagenaar

Jouw lichaam is uniek, jij weet zelf wat je fijn vindt, vertrouw erop en wees er lief voor. Elke lichaam is perfect zoals het is. Met sprookjesachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Magisch Meisje' zou je misschien de jonge-meisjes-editie kunnen noemen van het redelijk bekende 'Vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid' (3e herziene ed., 2009) van dezelfde Dr. Northrup. 'Leren luisteren naar je lichaam' is daarin het vertrekpunt, vertrouwen krijgen in intuïtie en innerlijke wijsheid een belangrijke pijler. In dit boek wordt in weinig woorden hetzelfde gezegd. Er wordt veel nadruk gelegd op de van nature aanwezige schoonheid en perfectie van het lichaam van elk meisje. Het al van jongs af aan werken aan een positief zelfbeeld ligt er dik op, onder het motto 'zonder afwijking ben je niet perfect'. Diversiteit en het wél of juist niet kiezen voor ('magisch') moederschap worden ook al aangesneden. De stijl is nuchter, tamelijk cerebraal. De zeer fraaie sprookjesachtige heldergekleurde illustraties met gestileerde figuren wijzen in de richting van jong publiek (ca. 7 jaar), maar de teksten lijken veelal qua stijl en inhoud voor oudere kinderen. De gebruikte krulletter in diverse kleuren leest voor kinderen niet lekker. Lang niet alle kinderen zullen zo jong al met genoemde thema's bezig zijn, maar wie daar al wel oog en bewustzijn voor heeft kan (ook als ouder) wel wat informatie, steun of gespreksstof halen uit dit verzorgde boekje. Voorlezen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492412225

Titel Magisch meisje : vier de wonderen en de kracht van je lichaam
Auteur Christiane Northrup
Secundaire auteur Kristina Tracy ; Aurélie Blanz ; Edith Hagenaar
Type materiaal Boek
Uitgave [Amstelveen] : Palaysia, [2017]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Beautiful girl. - London : Hay House Inc., 2013
ISBN 9789492412225
PPN 408614811
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Meisjes
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst