Klooster!
Boek

Klooster! de plekken, de mensen, het mysterie ([2017])/ hoofdredactie Leo Fijen, eindredactie Marjet de Jong

Reportages en interviews over het kloosterleven in Nederland, waarbij zowel rooms-katholieke als protestantse, contemplatieve als actieve gemeenschappen over het voetlicht komen.

Recensie

De kloosters in Nederland zijn ongekend populair. Wie een weekend in stilte de rust ervan wil ervaren, moet ruim van tevoren boeken. Het kloosterleven zelf, als levenswijze, is minder in trek. Door middel van een glossy proberen de religieuzen hun leefwijze te verduidelijken en een breed publiek voor te stellen. In de verschillende verhalen komt de diversiteit van het kloosterleven goed naar voren: zowel contemplatieve als actieve gemeenschappen worden voorgesteld, protestantse leefgemeenschappen hebben een plaats, al zijn de katholieke in de meerderheid, oudere en jongere religieuzen komen naar voren met hun persoonlijke verhalen. Er is aandacht voor eten en bier, maar ook voor maatschappelijke actie. Ook is er een aantal portretten van onbekende Nederlanders die zelf op eenvoudige manieren in hun leven ruimte maken voor stilte en aandacht. Natuurlijk ontbreken ook niet de bekende Nederlanders die vertellen over hun affiniteit met kloosters. Natuurlijk is alles mooi vorm gegeven, hoogglans. Boeken over kloosters zijn er genoeg; deze glossy is echter laagdrempelig.

Specificaties

Nederlands | 9789492093394 | 146 pagina's

Titel Klooster! : de plekken, de mensen, het mysterie
Uniforme titel Klooster! magazine
Instelling /Konferentie Nederlandse Religieuzen
Secundaire auteur Leo Fijen
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Uitgeverij Adveniat, [2017]
Overige gegevens 146 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Rugtitel: Klooster! magazine - In samenwerking met de Konferentie Nederlandse Religieuzen - Eenmalige uitgave met elf verschillende omslagen
ISBN 9789492093394
PPN 410767182
Rubriekscode 254.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kloosterleven
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Kloosterleven