Je paard succesvol trainen
Boek

Je paard succesvol trainen paardvriendelijk presteren met het moderne sportpaard (najaar 2017)/ Karin Leibbrandt, illustraties Denise van Valenberg ; fotografie Ton Stappers en Lisette Sloet ; eindredactie Rien Wisse

Informatie over de 4DimensionDressage, een door de auteur en dierenarts ontwikkelde trainingsmethode voor paarden die helpt om problemen van het bewegingsapparaat te voorkomen.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur is dierenarts en ruiter en kwam in haar praktijk allerlei problemen van het bewegingsapparaat van paarden tegen die niet of niet afdoende genezen konden worden. Ze ging zich daar verder in verdiepen en kwam tot de conclusie dat vooral de trainingsmethode vaak de oorzaak is. Als de balans, lichaamshouding en beweging ergens hapert, heeft dat latere kwalen tot gevolg. Vanuit die optiek is deze trainingsmethode ontstaan. In dit boek legt zij haarfijn uit wat de ruiter kan doen om te voorkomen dat het paard klachten krijgt. Na een uitgebreid Engelstalig voorwoord door Manolo Mendez begint zij het boek met een zeer persoonlijke inleiding, om vervolgens verder in te gaan op de 4DimensionDressage, een methode die 'klopt met de natuurlijke anatomie, fysiologie en biomechanica van het paard'. In de volgende hoofdstukken wordt de lezer ingewijd in deze methode. Het geheel is voorzien van een aantal duidelijke foto's met ondersteunende tekst. Tussendoor gekleurde kaders met extra informatie. Door de tekst heen dikgedrukte aandachtspunten. Al met al een boek voor diegenen die lang van hun paard willen genieten en het welzijn van het dier belangrijk vinden.

Specificaties

Nederlands | 9789490085926 | 240 pagina's

Titel Je paard succesvol trainen : paardvriendelijk presteren met het moderne sportpaard
Auteur Karin Leibbrandt
Secundaire auteur Denise van Valenberg ; Ton Stappers ; Rien Wisse
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Doetinchem] : Het Boekenschap, najaar 2017
Overige gegevens 240 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Voorwoord in het Engels
ISBN 9789490085926
PPN 409033642
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paardendressuur
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paardendressuur