Kuikentje Vier
Boek

Kuikentje Vier ([2016])/ Lida Dijkstra, illustraties Ina Hallemans

Kuikentje Vier wordt achtergelaten door zijn familie omdat hij niet snel uit het ei kan. Zal hij ze ooit terugzien? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, bedoeld als speelse kennismaking met de (Friese) natuur en met weetjes over de grutto. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met een prentenboek de liefde voor de natuur in Friesland doorgeven aan kinderen in de onderbouw van de basisschool is de opzet van dit boek. Met veel subsidie het kwetsbare landschap proberen te redden is een goede zaak, maar via dit verhaal de liefde overbrengen is eveneens belangrijk. Aan de hand van de belevenissen van Kuikentje Vier (hij kan niet snel uit het ei komen en wordt achtergelaten door zijn familie) kunnen (groot)ouders en leerkrachten in gesprek gaan met jonge kinderen over weidevogels, bloemen, insecten en boerderijdieren. Dit gebeurt in de vorm van een spannend verhaal, dat bijzonder fraai en kleurrijk is geïllustreerd. De sfeervolle en kleurrijke illustraties over dubbele pagina's bevatten leuke details, zodat er veel te bekijken valt. Achterin staat een Fries liedje met zoekspelletje naar dierenplaatjes in het boek. Afsluitend is er ook plaats ingeruimd (op vier bladzijden) voor feitelijke informatie over de koning van de weide: de grutto. Dit boek is ook uitgegeven in de Friese taal*. Voorlezen vanaf 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492176493

Titel Kuikentje Vier
Auteur Lida Dijkstra
Secundaire auteur Ina Hallemans
Type materiaal Boek
Uitgave Ljouwert : Afûk, [2016]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Gelijktijdig in het Fries verschenen onder de titel: Pykje fjouwer - Plaats van uitgave Ljouwert is Leeuwarden
ISBN 9789492176493
PPN 40932017X
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grutto's ; Natuurleven; Friesland
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Grutto's