Een knuffel voor het slapengaan
Boek

Een knuffel voor het slapengaan ([2017])/ Jackie Azúa Kramer & Lisa Brandenburg, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Kleine Muis kan niet slapen. Mama geeft hem allemaal tips, maar niets lijkt te helpen. Gelukkig heeft mama nog een laatste goede raad. Prentenboek met sfeervolle, humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Groot, bijna vierkant prentenboek over een kleine muis, die maar niet kan slapen. Mama geeft haar veel tips; een boek lezen, denken aan lekkere dingen, zachte voorwerpen aaien, sterren tellen. Maar niets helpt. Tot ze denkt aan lieve dromen: dan valt ze eindelijk in slaap. Het verhaal biedt veel identificatiemogelijkheden voor jonge kinderen, die elke keer smoesjes bedenken om maar niet te slapen. De kleurrijke illustraties zijn sfeervol en uitgevoerd in warme, zachte tinten. Ze hebben grappige details en de figuren tonen veel expressie. Jammer dat mama en kind muis te dikke, ronde hoofden hebben, waardoor ze meer op katten lijken dan op muizen. De andere muizen, met name de kleine figuren zijn meer levensecht. De tekst is goed en duidelijk ondersteunend bij de tekeningen. De laatste regel is soms cursief gedrukt om het slapen gaan te benadrukken. Een goed verzorgde, aantrekkelijke uitgave met prachtige schutbladen die dag en nacht uitbeelden. Een mooie uitgave voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827774

Titel Een knuffel voor het slapengaan
Auteur Jackie Azúa Kramer
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Lisa Brandenburg
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Guy Daniëls ; illustraties: Lisa Brandenburg - Vertaling van: If you wnat to fall asleep. - (c)2017
ISBN 9789044827774
PPN 412534002
Thematrefwoord Slapengaan ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands