Zelfs de stilte is niet meer van mij
Boek

Zelfs de stilte is niet meer van mij berichten uit Turkije ([2017])/ Asli Erdogan, uit het Turks vertaald door Hamide Dogan

Bundeling van journalistieke teksten over politiek en het dagelijks leven in Turkije van de geëngageerde Turkse schrijfster Asli Erdogan.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van de belangrijkste journalistieke teksten van de geëngageerde Turkse schrijfster Asli Erdogan. In Turkije worden momenteel bijna 150 journalisten gevangen gehouden. Erdogan was een van hen. Ze schrijft o.a. over politiek, ballingschap, de overheid en het dagelijks leven in Turkije. Haar toon is zintuiglijk en bevlogen. Haar poëtische blik tilt de columns, die eerder verschenen in de linkse krant Özgür Gündem, uit boven de beperkingen van dit genre. Gebundelde columns stellen vaak teleur omdat ze naar een niet meer relevante actualiteit verwijzen. Bij Erdogan is dat niet het geval. Het is wel zware kost: iedere lichtheid ontbreekt, de dood ligt in elke regel op de loer. Minpuntje: de schrijfstijl van Erdogan is niet altijd even toegankelijk en af en toe helt ze over naar pathetiek. Sobere uitvoering: geen kleur en geen illustraties. Met voorwoord van Erdal Balci.

Specificaties

Nederlands | 9789044538755 | 140 pagina's

Titel Zelfs de stilte is niet meer van mij : berichten uit Turkije
Auteur Asli Erdogan
Secundaire auteur Hamide Doğan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2017]
Overige gegevens 140 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Artik sessizlik bile senin degil. - Niet gepubliceerd
ISBN 9789044538755
PPN 409310077
Rubriekscode Turkije 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Turkije; Opstellen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Turkije