De man die zijn schaduw zocht
Boek

De man die zijn schaduw zocht (2017)/ David Lagercrantz, uit het Zweeds vertaald door Geri de Boer ; kaarten: Emily Faccini

Tijdens een kort verblijf in de gevangenis ontvangt Lisbeth Salander informatie over de personen die verantwoordelijk waren voor het experiment dat zij als kind heeft ondergaan en zij is vastberaden hen daarvoor te straffen.

Aanwezigheid

Recensie

Lisbeth Salander probeert tijdens een korte gevangenisstraf zo min mogelijk op te vallen. Haar rechtvaardigheidsgevoel ontwaakt echter zodra zij ontdekt dat een gewelddadige medegevangene het heeft voorzien op Faria, een jonge immigrante. Daarnaast krijgt Lisbeth van haar voormalige voogd informatie over degenen die verantwoordelijk waren voor het experiment dat zij als kind heeft ondergaan. Dit vijfde deel van de Millennium-reeks verschaft meer informatie over Lisbeth's jeugd en over de herkomst van haar drakentatoeage. Thema's als onethische experimenten met tweelingen, gevangenisterreur, moslimfanatisme en fraude komen aan de orde. Het tweede boek* over antiheld Lisbeth Salander van deze auteur (1962), die door de officiële erfgenamen van Stieg Larson is benaderd om de oorspronkelijke serie van drie voort te zetten. Na een langzame start komt er meer vaart in het tweede deel van het verhaal. Onderhoudend, maar niet echt vlot geschreven. Vooral interessant als vijfde deel in deze thrillerreeks. Los te lezen, maar kennis van de voorgaande delen is handig omdat de auteur geregeld terugkijkt.

Specificaties

Nederlands | 9789056725877 | 351 pagina's

Titel De man die zijn schaduw zocht
Auteur David Lagercrantz
Secundaire auteur Geri de Boer ; Emily Faccini
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Signatuur, 2017
Overige gegevens 351 pagina's - kaarten - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: Mannen som sökte sin skugga. - Stockholm : Norstedts, 2017
ISBN 9789056725877
PPN 409175935
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Millennium
Boek

Millennium (2015-...)

vol. 5
Uitgeleend
David Lagercrantz