Staatsexamen Nederlands als tweede taal. Programma II : voorbeeldexamens staatsexamen NT2 2017
Boek

Staatsexamen Nederlands als tweede taal. Programma II : voorbeeldexamens staatsexamen NT2 2017 (2017)/ Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling, Arnhem

Studie- en oefenmateriaal voor inburgeraars ter toetsing van beheersing van het Nederlands voor een baan of opleiding op hbo- of universitair niveau.

Recensie

Er zijn twee verschillende examenprogramma's bij het Staatsexamen NT2: programma 1 is voor laagopgeleiden, programma 2 voor hogeropgeleiden (hbo- en universitair niveau). Dit zijn voorbeeldtoetsen uit 2017 van programma 2 voor de vaardigheden lezen, schrijven, spreken en luisteren. Het standaardpakket bevat een informatieboekje, tekst-en opgavenboekjes, beoordelingsvoorschriften en antwoordenbladen. Bij luisteren en spreken horen ook drie audio-cd's. Hiermee kunnen examenkandidaten zelfstandig thuis oefenen. Ze kunnen hun eigen examens controleren met de sleutels. Ook kunnen ze hiermee oefenen in een klas en op een cursus. Een paar kanttekeningen. Het Staatsexamen programma 2 is op niveau B2. Dit is een hoger taalniveau dan de Inburgeringswet eist (niveau A2). Sinds de nieuwe inburgeringswet van 2007 zijn de examenopdrachten expliciet afgestemd op twee doelen: werk en opleiding. Het is bestemd voor carrièrebewuste inburgeraars die aan taalniveau A2 niet genoeg hebben. Voor wie voor 1 januari 2015 inburgeringsplichtig was, geldt het Staatsexamen NT2 als inburgeringsexamen; wie na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig werd dient naast het Staatsexamen NT2 ook de examens Kennis van de Nederlandse Maatschappij en Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt af te leggen.

Specificaties

Nederlands

Titel Staatsexamen Nederlands als tweede taal. Programma II : voorbeeldexamens staatsexamen NT2 2017
Uniforme titel voorbeeldexamens staatsexamen NT2
Instelling /Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling, Arnhem
Type materiaal Boek
Uitgave [Arnhem] : [Cito], 2017
Overige gegevens 1 map - 33 cm
Annotatie Map bevat: 10 katernen + 3 cd's + 2 antwoordbladen. - Omslagtitel
PPN 411992945
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Buitenlanders; Examenopgaven
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

Staatsexamen Nederlands als tweede taal
Boek

Staatsexamen Nederlands als tweede taal (1993-...)

vol.
Uitgeleend