Cars 3
Boek

Cars 3 groot verhalenboek (2017)

Bliksem McQueen wordt ineens verslagen door Jackson Storm en andere supersnelle jonge racers. Maar Bliksem geeft zich niet zomaar gewonnen. Hij werkt hard aan zijn comeback. Prentvertelling met kleurenillustraties gebaseerd op de animatiefilm. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De raceauto Bliksem McQueen neemt nog altijd deel aan internationale autoraces. De meeste tegenstanders kent hij wel, maar dan duikt een geheimzinnige jonge racer op die hem op het laatste moment verslaat. Jackson Storm is een van de nieuwe supersnelle racers die de oude generatie van Bliksem dreigt te verdringen. Maar Bliksem geeft zich niet zomaar gewonnen en werkt hard aan zijn comeback. Dit verhaal is nogal vermoeiend om (voor) te lezen, o.a. door de veelvoud aan bekende veronderstelde namen, de Amerikaanse setting, de door elkaar lopende verhaallijnen en het feit dat de tekst alleen uit actiemomenten bestaat. Daardoor raast het in denderende vaart over de toehoorder heen. De filmische schrijfwijze maakt het als uitgave in boekvorm nauwelijks aansprekend. De charme ligt in de kleurrijke tekenfilmillustraties en de herkenbaarheid van de vermenselijkte auto's, die emoties tonen. Gebaseerd op de Disney/Pixar-animatiefilm 'Cars 3'. Uitgave op handzaam A4-formaat, vergelijkbaar met de eerdere twee edities, o.a. 'Cars groot verhalenboek 2'* dat verscheen na de tweede Cars-film. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044749151

Titel Cars 3 : groot verhalenboek
Uniforme titel Cars groot verhalenboek Disney-Pixar Cars groot verhalenboek Groot verhalenboek
Instelling /Pixar Animation Studio's ; /Walt Disney Company
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, 2017
Overige gegevens 64 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Presentatie boven titel: Disney.Pixar - Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Disney/Pixar, (c)2017
ISBN 9789044749151
PPN 411171445
Thematrefwoord Wedstrijden
Taal Nederlands