Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Indignation
DVD

Indignation ([2017])/ directed by James Schamus

Tijdens de Koreaanse oorlog besluit een Joodse jongeman uit New Jersey te gaan studeren in een stadje in het Midden-Westen. Hij krijgt te maken met veel hindernissen.

Recensie

Het regiedebuut van acteur-producent James Schamus is gebaseerd op de roman van Philip Roth. In de hoofdrollen zien we Logan Lerman (Fury; Percy Jackson) en Sarah Gadon. Het is 1951, het tweede jaar van de Koreaanse oorlog. Marcus Messner is de zoon van een koshere slager in Newark, New Jersey. Om aan zijn overbezorgde vader en aan te dienstplicht te ontkomen aanvaardt hij een studiebeurs voor een opleiding aan een conservatieve universiteit in het Midden-Westen. Hij wordt verliefd op een mooi, psychisch kwetsbaar meisje en krijgt met veel hindernissen te maken. De Amerikaanse recensenten zijn positief. David Rooney (hollywoodreporter.com) schrijft dat de film minder scherpe humor bevat dan het boek, maar wel de essentie van het boek bewaart: '(...) a film that is simultaneously erudite and emotional, literary and alive (...) A warmly satisfying screen translation of a work by an author who has rarely been served well on film.' Genomineerd voor Beste debuut op de Berlinale.

Specificaties

Engels | 8712609645644

Titel Indignation
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur James Schamus ; Logan Lerman ; Sarah Gadon ; Philip Roth
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Sony Pictures Home Entertainment, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Logan Lerman, Sarah Gadon, Tracy Letts. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Philip Roth - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016
ISBN 8712609645644
PPN 410952893
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Joods milieu ; Adolescentie
Taal Engels