The boss baby
DVD

The boss baby ([2017])/ directed by Tom McGrath

Tim (7) is niet blij wanneer hij een broertje krijgt. De baby draagt een pak en aktetas en is erg bazig. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Animatiefilm van Tom McGrath (Madagascar), geïnspireerd op een prentenboek van Marla Frazee (niet vertaald). Tim is een fantasierijke jongen van zeven jaar die het prima naar zijn zin heeft met zijn ouders. Maar dan arriveert er een babybroertje, per taxi. De ouders hebben het er erg druk mee en zien niets bijzonders, maar Tim ziet dat het broertje een maatpak aan heeft en een aktetas meedraagt. Het blijkt dat hij een spion is van de babyfabriek 'BabyCorp' die moet uitzoeken waarom de mensen tegenwoordig liever een puppy in huis nemen dan een baby. Dat is het begin van een spannend avontuur, waarin de broertjes noodgedwongen leren samen te werken. De stem van de baby wordt ingesproken door Alec Baldwin of door Guido Weijers. De recensenten geven 3 of 3 1/2 ster. Coen van Zwol (NRC 19-4-'17): '(...) In deze verfilming dreigt Tims emotionele reis van wrok via acceptatie naar genegenheid vaak uit zicht te raken door een overdaad aan complicaties: kantoorintriges, spionagespoof, obligate achtervolgingen. De balans is vaak zoek, dit is geen Pixar; maar toch zet The Boss Baby zich hortend en stotend in beweging en blijft dan op stoom dankzij vrij veel gelukte scènes en personages. Onder wie het babybaasje zelf (...)'. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626069287

Titel The boss baby
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tom McGrath ; Alec Baldwin ; Steve Buscemi ; Marla Frazee
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : 20th Century Fox, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stem-acteurs onder anderen: Alec Baldwin, Steve Buscemi. - Engels gesproken, meerdere talen nagesynchroniseerd waaronder Nederlands, meerdere talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Marla Frazee - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Dreamworks, 2017
ISBN 8712626069287
PPN 411297031
Thematrefwoord Gezinsuitbreiding ; Baby's ; Broers
Taal Engels