Verre forten, vreemde kusten
Boek

Verre forten, vreemde kusten Nederlandse verdedigingswerken overzee ([2017])/ onder redactie van Kees Ampt, Ad Littel en Edwin Paar

Beschrijving van ontwerp, realisatie en gebruik van de forten die vanaf de 17de eeuw door de Oost Indische Compagnie en de West Indische Compagnie zijn gesticht ter bescherming van hun handelsposten.

Aanwezigheid

Recensie

Verspreid over de hele wereld zijn vanaf de 17e eeuw fortificaties gesticht door Nederlanders ter bescherming van hun handelsposten. De Stichting Menno van Coehoorn bundelt in dit boek gedetailleerde artikelen van deskundige auteurs die onderzoek hebben gedaan, ter plaatse en in archieven, naar het ontwerp, de realisatie en het gebruik van een bepaald fort. Vooraf een overzichtsartikel over Azië en over het Atlantisch gebied. De tekst is doorspekt met foto's, reproducties, tekeningen en kaarten. Een kaart over twee pagina's geeft aan waar wereldwijd handelsactiviteiten zijn ontplooid, terwijl een andere kaart de gebruikte vaarroute weergeeft van de VOC en de WIC. Verder is dit kloek uitgevoerde boek voorzien van een glossarium, een curriculum van de auteurs, verkorte samenvattingen in het Engels en een uitvoerige index. Het betreft hier een belangrijke bijdrage aan ons cultuurhistorisch erfgoed.

Specificaties

Nederlands | 9789088904493 | 408 pagina's

Titel Verre forten, vreemde kusten : Nederlandse verdedigingswerken overzee
Secundaire auteur Kees Ampt ; Ad Littel ; Edwin Paar
Type materiaal Boek
Uitgave Leiden : Sidestone Press, [2017] - Utrecht : Stichting Menno van Coehoorn
Overige gegevens 408 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Met index, literatuuropgave. - Met samenvattingen in het Engels
ISBN 9789088904493
PPN 410372471
Rubriekscode 399.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdedigingswerken; Koloniën; Nederland
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Verdedigings-werken